top of page
  • Trupi dhe Shëndeti

5 arsye të mira për të kryer aktivitet fizik

Favorizon gjumin

Kryerja e aktivitetit fizik favorizon çlodhjen duke përmirësuar ritmin gjumë-zgjim falë çlirimit të endorfinës. Por është e rëndësishme të mos kryhet aktivitet fizik para gjumit.

Ul stresin

Aktiviteti fizik është një anti-stres i fuqishëm dhe një anti-depresiv natyral!

Përmirëson vetëvlerësimin

Me rritjen e aftësive fizike rritet edhe vlerësimi për veten dhe krijohet ndjesia që mund të bëni shumë më tepër, që mund të kërkoni akoma më shumë nga vetja juaj.

Përmirëson kujtesën

Aktiviteti fizik, falë oksigjenimit të mirë, stimulon zonat që mbulojnë vëmendjen dhe kujtesën.

Lufton kapsllëkun

Aktiviteti fizik, duke favorizuar aktivitetin dhe lëvizjen e muskujve të barkut si dhe aktivitetin intestinal, ndihmon të luftojë kapsllëkun. Është e kuptueshme që aktiviteti fizik duhet shoqëruar më një dietë të shëndetshme dhe të ekulibruar!


0 comments
bottom of page