top of page
  • Trupi dhe Shëndeti

DISA SHENJA QË TREGOJNË, SE NUK PO MERRNI MJAFTUESHËM PROTEINA

Proteina është thelbësore për organizmin tonë. Ajo na jep energji dhe e ndihmon trupin tonë të rikuperohet më shpejt. Trupi ynë prodhon 11 aminoacide dhe nëntë aminoacidet thelbësore duhet t'i marrim nëpërmjet ushqimit.

Thënë kështu, është e rëndësishme të siguroheni, që po merrni mjaftueshëm proteina. Ju njohim me shtatë shenjat, që tregojnë mungesën e proteinave në trupin tuaj:

1. Oreks i tepruar

2. Dobësi muskulore ose dhimbje kyçesh

3. Rikuperim i ngadalshëm i plagëve

4. Probleme të flokëve, lëkurës dhe thonjve

5. Mbajtja e lëngjeve në trup

6. Sëmundje të shpeshta

7. Mjegulla e trurit (trullosja)
0 comments
bottom of page