top of page
  • Trupi dhe Shëndeti

Ku ndihen emocionet e ndryshme në trup?


Lumturia

Pothuajse në të gjithë trupin


Zemërimi

Ne gjysmën lart të trupit dhe te krahët.

Ndodh një aktivizim jo shumë i madh në kofshë dhe këmbë.


Frika

Ne gjysmën lart të trupit pa përfshirë krahët.

Ndodh një aktivizim jo shumë i madh dhe tek këmbët.


Neveria

Ne gjysmën lart të trupit dhe te krahët.


Mërzia

Në kraharor dhe në kokë.

Ka një rritje të aktivizimit në krahë, kofshë dhe këmbë.


Rikujtoni herën e fundit, që ju jeni ndjerë të frikësuar. A ndjetë një shtrëngim të muskujve rreth gjoksit dhe pjesës së sipërme të trupit? Kjo ndodh për shkak se sistemi juaj nervor krijon një përgjigje fizike ndaj emocioneve. Dhe sa më i lartë të jetë intensiteti i tyre, aq më shumë gjasa ka që një emocion të bllokohet brenda trupit tuaj.
0 comments
bottom of page