• Trupi dhe Shëndeti

Larja e duarve dhe Koronavirusi

Me ardhjen e Koronavirusit, larja e duarve merr nje rendesi te vecante.

CDC-Qendra amerikane e kontrollit te semundjeve dhe parandalimit te tyre i ben thirrje njerezve te lajne me shume duart, bazuar ne nje studim te 2009 qe tregon se vetem 31% e burrave dhe 65% e femrave, lanin duart pas perdorimit te banjove publike. Grate i lajne duart me shpesh dhe me gjate se burrat. Nje studim tjeter i 2013 tregoi se 14.6% e burrave nuk i lanin duart fare pas daljes nga tualeti ndersa 35.1% vetem i shplanin me uje, pra pa perdorur sapunin.


0 comments

Kjo faqe është ndërtuar me mbështetjen e Shoqatës Shqiptare të Edukimit dhe Promovimit Shëndetësor "HOPE Albania"

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • YouTube - Grey Circle