top of page
  • Trupi dhe Shëndeti

Përfitimet shëndetësore të patates së ëmbël
E PASUR ME HEKUR


Qelizat e kuqe të gjakut, e kanë të nevojshme për të transportuar oksigjenin.


BETA-KARROTEN


E shkëlqyer për sistemin tuaj imunitar.


VITAMINË A


E shkëlqyer për sytë, lëkurën dhe sistemin tuaj imunitar.


VITAMINË C


Forcon sistemin tuaj imunitar.


SHUMË E MIRË PËR SHEQERIN NË GJAK


Ul indeksin glicemik. (shpejtësia me të cilën rritet niveli i sheqerit në gjak)


PËRMBAN KOMPONENTË QË LUFTOJNË KANCERIN


Mund të ngadalësojë rritjen e tumoreve.


E GJEN NË ÇDO SEZON


POTASIUM


Ndihmon në uljen e presionit të gjakut.


E PASUR NË FIBRA


Ka më pak kalori se patatja e bardhë.


KALCIUM


Forcon kockat tuaja.


E PASUR NË ANTIOKSIDANTË


Balancon radikalet e lira. (mbetjet e aktivitetit fizik të trupit, që grumbullohen brenda qelizave)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page