top of page
  • Trupi dhe Shëndeti

Shenjat që tregojnë që gjithmonë përpiqeni t'i kënaqni të tjerët

Ndieni nevojën që të tjerët t'ju pëlqejnë.

E keni të vështirë të thoni jo.

Kërkoni falje dhe kur nuk keni faj.

Jeni në luftë me origjinalitetin tuaj.

Bieni dakord menjëherë dhe ateherë kur nuk jeni.

Konfliktet ju bëjnë të ndiheni i pasigurt. (mundësisht ju shkaktojnë trauma)


“Njerëzit që gjithmonë falin kënaqësi”, nuk mund të tingëllojë kurrsesi keq. Mbi të gjitha, çfarë është e gabuar me të qenit i mirë për njerëzit ? Problemi me njerëzit, që gjithmonë kërkojnë t’i kënaqin të tjerët është se në përgjithësi shkojnë përtej mirësisë së thjeshtë. Sipas terapistes Erika Myers, kjo përfshin "ndryshimin e fjalëve dhe sjelljeve për hir të ndjenjave ose reagimeve të një personi tjetër". Sigurisht, mundet që disa njerëz t’ju pëlqejnë më shumë, por kjo vjen me kohën, energjinë dhe vlerat tuaja personale. Por njerëzit që falin kënaqësi gjithmonë, janë tipa të ndërlikuar. Për disa prej tyre, rrënjët e kësaj mirësie të tepruar janë të lidhura me ndonjë traumë që kanë kaluar, gjë e cila mund të shkaktojë, që një person t’i shmanget konfliktit në mënyrë, që të mund të ndihet i sigurt.
0 comments
bottom of page