top of page
  • Trupi dhe Shëndeti

Sulmi i panikut vs Sulmi i ankthitSulmi i panikut

Vjen i papritur dhe ekstrem.


Sulmi i ankthit

Gradualisht ndërtohet me kalimin e kohës.


Kohëzgjatja e sulmeve të panikut

Simptomat e sulmit të panikut zakonisht arrijnë kulmin brenda 10 minutave dhe më pas fillojnë të zhduken.


Kohëzgjatja e sulmit të ankthit


Simptomat e ankthit mund të jenë të vazhdueshme dhe shumë të gjata - ditë, javë apo edhe muaj.Shkaqet e sulmeve të panikut

Një sulm paniku zakonisht nuk ka një shkaktar të qartë të identifikueshëm.


Shkaqet e sulmit të ankthit

Një sulm ankthi në përgjithësi ka shkaktarë specifikë dhe/ose situata të qarta nga të cilat shkaktohet.Keni patur një atak paniku apo ankthi të rëndë?


Një nga ndryshimet kryesore është se ankthi mund të rritet deri në atë pikë sa të ndihet si një sulm, ndërsa një sulm paniku është i papritur dhe ekstrem pa një shkaktar të qartë të identifikueshëm.


0 comments
bottom of page