top of page
  • Trupi dhe Shëndeti

Ushqimet e pasura me likopen


Domatet janë të pasura me potasium, vitamin B dhe E, dhe likopen, të cilat mbrojnë qelizat tuaja nga dëmtimi.

A e dini se ushqimet e pasura me likopen, si domatet, mund të parandalojnë kancerin e mushkërive, stomakut ose prostatës? 😮 Disa studime tregojnë, se ato mund të ndihmojnë gjithashtu në parandalimin e sëmundjeve në pankreas, zorrë të trashë, fyt, gojë, gji dhe qafën e mitrës. Kjo për shkak se likopeni është një antioksidant që lufton molekulat e quajtura radikale të lira, që mund të dëmtojnë qelizat tuaja dhe të ndikojnë në sistemin tuaj imunitar.


0 comments
bottom of page